ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ E-YLIKO ΧΡΗΣΤΩΝ

Το «Φωτόδεντρο/e-yliko χρηστών» είναι το Αποθετήριο Εκπαιδευτικού Υλικού Χρηστών για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση | photodentro.edu.gr/ugc

Φιλοξενεί μαθησιακά αντικείμενα που αναπτύσσονται, αναρτώνται και μοιράζονται από εκπαιδευτικούς (User Generated Content – UGC)

Πρόκειται για ψηφιακό Αποθετήριο όπου οι εκπαιδευτικοί, επώνυμα, μπορούν να δημοσιεύουν και να διαμοιράζονται άμεσα, με όλους, μαθησιακά αντικείμενα ή γενικότερα εκπαιδευτικούς πόρους που έχουν αναπτύξει ή προσαρμόσει οι ίδιοι.

Περιλαμβάνονται προσομοιώσεις, διερευνήσεις, ασκήσεις, εκπαιδευτικά σενάρια, σχέδια μαθήματος, βιβλία, εκπαιδευτικά βίντεο κ.ά. Όλα διατίθενται ελεύθερα, για μη εμπορική χρήση με ανοιχτές άδειες χρήσης.

Εδώ θα βρείτε πάνω από 800 μαθησιακά αντικείμενα που έχουν αναπτυχθεί και αναρτηθεί από εκπαιδευτικούς (περιλαμβάνεται συλλογή με επιλεγμένα μαθησιακά αντικείμενα που είχαν κατατεθεί στην υπηρεσία e-yliko της Εκπαιδευτικής Πύλης του Υπουργείου Παιδείας, την οποία και αντικατέστησε).
Κυρίως, όμως, στον χώρο αυτό οι εκπαιδευτικοί μπορούν, αφού δημιουργήσουν το δημόσιο προφίλ τους (είσοδος με λογαριασμό @sch.gr):

  • να αναρτήσουν και να διαμοιράσουν τα δικά τους μαθησιακά αντικείμενα
  • να βρουν, να αξιολογήσουν, να σχολιάσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για μαθησιακά αντικείμενα συναδέλφων τους