ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ & ΟΔΗΓΟΙ

7 Ιανουαρίου, 2021

Στο «e-me appository», το αποθετήριο εκπαιδευτικών εφαρμογών της e-me, θα βρείτε 50 παιδαγωγικά χρήσιμες μικρο-εφαρμογές, όπως εικονικά εργαστήρια, προσομοιώσεις, εκπαιδευτικά εργαλεία, κ.ά., για ποικίλα γνωστικά αντικείμενα και για όλες τις βαθμίδες της σχολικής εκπαίδευσης.

Επιλέχθηκαν από το αποθετήριο «Φωτόδεντρο Μαθησιακά Αντικείμενα» και προσαρμόστηκαν κατάλληλα, ώστε να τις αξιοποιείτε μέσα στην Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me!

Σήμερα, το «e-me appository» περιέχει τα ακόλουθα apps:

  1. ChemReact 1: Πίεση
  2. ChemReact 2: Συγκέντρωση
  3. Άνωση σώματος
  4. Διαγράμματα κίνησης
  5. Διαστολή/συστολή υγρών
  6. Δύναμη – Μάζα – Επιτάχυνση
  7. Εικονικό πιάνο
  8. Εκκινητής αυτοκινήτου
  9. Εναλλασσόμενα κυκλώματα
  10. Ενέργεια και μετατροπές
  11. Ευθύγραμμες κινήσεις
  12. Ζωγραφική
  13. Ζωικό κύτταρο (9-12)
  14. Ζωικό κύτταρο (12-18)
  15. Ηλεκτρογεννήτρια
  16. Ηλεκτροστατικό πεδίο
  17. Ήχος και νοερή εικόνα
  18. Θερμική διαστολή ράβδου
  19. Θερμότητα
  20. Ιμαντοκίνηση
  21. Καραγκιόζης
  22. Κειμενογράφος για μικρά παιδιά
  23. Κοίλοι και κυρτοί φακοί
  24. Κουκλοθέατρο
  25. Κούνα το Ρομπότ
  26. Μάζα και βάρος
  27. Μπλουζ αυτοσχεδιασμοί
  28. Μυωπία – Πρεσβυωπία
  29. Νόμος θερμιδομετρίας
  30. Νόμος του Ohm
  31. Παίζω με τις σκιές
  32. Ροδούπολη
  33. Τετράχρονος κινητήρας
  34. Το ταξίδι του Ότερ
  35. Υπολογιστικό φύλλο (4-6)
  36. Φτιάχνουμε θεατρική αφίσα
  37. Φτιάχνουμε μάσκα
  38. Φτιάχνουμε πρόσκληση
  39. Φυτικό κύτταρο (9-12)
  40. Φυτικό κύτταρο (12-18)
  41. Ηλεκτρομαγνητικό κύμα
  42. Σκέδαση Rutherford
  43. Παράλληλη σύνδεση αντιστατών
  44. Σύνδεση αντιστατών σε σειρά
  45. Αλληλεπίδραση μαγνητών
  46. Μέτρηση ταχύτητας ήχου
  47. Κυματομορφή ήχου
  48. Μαγνήτης και ηλεκτρικό κύκλωμα
  49. Μέτρηση θερμοκρασίας
  50. Παρασκευή σαπουνιού

Το «e-me appository» προβλέπεται να επεκταθεί με την ενσωμάτωση επιπλέον apps και την προσθήκη νέων δυνατοτήτων.

❤️ Αγαπημένες κυψέλες: Με επιλογή της «καρδούλας», μπορείτε να ορίζετε τις αγαπημένες κυψέλες σας, οι οποίες θα εμφανίζονται στην κορυφή της λίστας κυψελών σας, δίνοντας προτεραιότητα σε εκείνες που θεωρείτε πιο σημαντικές ή συχνότερα χρησιμοποιούμενες.

✅ Κλώνοι κυψελών: Δημιουργήστε αντίγραφα των κυψελών σας, επιλέγοντας τα στοιχεία που θέλετε να αντιγραφούν. Ιδανικό για δημιουργία πολλαπλών κυψελών με κοινά χαρακτηριστικά και περιεχόμενο αναρτήσεων.

Η διαχείριση των κυψελών σας γίνεται πιο εύκολη και εξατομικευμένη!

Με τη νέα εφαρμογή e-me Forums μπορείτε να δημιουργείτε διαδικτυακούς χώρους συζητήσεων για ένα ή περισσότερα ζητήματα, μέσα στις «κυψέλες» της e-me.

Κάθε φόρουμ περιέχει πολλές συζητήσεις. Η κάθε συζήτηση έχει ένα αρχικό μήνυμα που συνήθως περιγράφει το θέμα της συγκεκριμένης συζήτησης και πολλές απαντήσεις και απόψεις κάτω από αυτό («νήμα» συζήτησης).

Και καθώς η πλατφόρμα παρέχει ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες σε όλα τα μέλη της, και οι μαθητές/τριες μπορούν να δημιουργούν και να διαχειρίζονται τα δικά τους forums!

Η νέα εφαρμογή «e-me Μαθήματα» είναι ένα δυναμικό εργαλείο σύνθεσης και διαχείρισης περιεχομένου, για να οργανώνετε το ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό σας σε ενότητες και να δημιουργείτε «μαθήματα», ακολουθώντας την απλή και οικεία προσέγγιση ενός δομημένου ιστολογίου!

Κάθε «μάθημα» είναι μια αυτοτελής διδακτική οντότητα που απαρτίζεται από «ενότητες». Σχεδιάστε τις ενότητες και εμπλουτίστε τες με εικόνες, ήχους, βίντεο, ψηφιακά μαθησιακά αντικείμενα, αρχεία ή συνδέσμους προς εξωτερικές διαδικτυακές πηγές.

Και καθώς η πλατφόρμα παρέχει ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες σε όλα τα μέλη της, ζητήστε και από τους μαθητές/τριές σας να δημιουργήσουν τα δικά τους μαθήματα στην e-me!

Πώς θα βρω τα πιο πρόσφατα μαθησιακά αντικείμενα στο Φωτόδεντρο, ή εκείνα που εκσυγχρονίστηκαν κατά τους τελευταίους μήνες;

Μια σημαντική εργασία που αφορά στη χρονική σήμανση όλων μαθησιακών αντικειμένων και εκπαιδευτικών βίντεο των Αποθετηρίων Φωτόδεντρο ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την ομάδα του ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ»!

Σε καθένα από τα χιλιάδες αντικείμενα των αποθετηρίων Φωτόδεντρο LOR και Φωτόδεντρο Video προστέθηκαν πληροφορίες για το έτος δημιουργίας τους, την ημερομηνία ενημέρωσής τους, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού τους, καθώς και άλλων σταδίων του κύκλου ζωής τους.

Ταυτόχρονα, ο Εθνικός Συσσωρευτής Εκπαιδευτικού Περιεχομένου «ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ» επεκτάθηκε, ώστε να συσσωρεύει αυτές τις πληροφορίες από τα διασυνδεδεμένα ψηφιακά αποθετήρια.

Με δύο νέα φίλτρα «ΕΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» και «ΕΤΟΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ» δίνεται πλέον η δυνατότητα στους χρήστες να περιορίζουν τα αποτελέσματα αναζήτησης σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, αναδεικνύοντας, εφόσον επιθυμούν, τα πιο πρόσφατα ή αναβαθμισμένα μαθησιακά αντικείμενα!

Τα 340 εκπαιδευτικά βίντεο της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης που δημιουργήθηκαν κατά το διάστημα Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020 στο πλαίσιο των δράσεων «Μαθαίνουμε στο σπίτι» και «Μαθαίνουμε ασφαλείς», αναρτήθηκαν, τεκμηριώθηκαν με μεταδεδομένα και διατέθηκαν σε όλους/ες, μέσα από το Πανελλήνιο ψηφιακό αποθετήριο εκπαιδευτικών βίντεο που λειτουργεί και υποστηρίζει το ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ.

Τα εκπαιδευτικά βίντεο απευθύνονται σε μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου και αφορούν σε ποικίλα γνωστικά αντικείμενα, όπως: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Γεωγραφία, Εικαστικά, Ευέλικτη Ζώνη, Θεατρική Αγωγή, Θρησκευτικά, Ιστορία, Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, Μαθηματικά, Μελέτη Περιβάλλοντος, Μουσική, Νηπιαγωγείο, Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας, Φυσική, Φυσική Αγωγή.

Επισκεφτείτε το «Φωτόδεντρο Εκπαιδευτικά Βίντεο» στη διεύθυνση http://photodentro.edu.gr/video/, για να δείτε το νέο υλικό!