Η e-me πάει … Ευρώπη!

Η e-me πάει … Ευρώπη! Νέα, πολύγλωσση e-me, διαθέσιμη και ανοιχτή για αξιοποίηση από όλες τις χώρες της Ευρώπης!

7 Οκτωβρίου, 2022

Νέα, ευρωπαϊκή εκδοχή της e-me! Μια ελληνική καινοτομία «ταξιδεύει» στην Ευρώπη!

Με τη νέα, πολύγλωσση και ανοιχτή σε όλους εγκατάσταση https://e-me4all.eu, η ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα e-me περνά τα σύνορα της Ελλάδας και ξεκινά την ευρωπαϊκή της πορεία!

Σχολεία στην Πορτογαλία, την Πολωνία και την Κύπρο αρχίζουν να αξιοποιούν την Ευρωπαϊκή e-me πιλοτικά, για να υποστηρίξουν συνεργατικές, εκπαιδευτικές δράσεις. Θα ακολουθήσουν σχολεία στη Γερμανία, τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία και τη Λετονία.

Η Ευρωπαϊκή e-me είναι ελεύθερα διαθέσιμη για να υποστηρίξει συνεργασίες εκπαιδευτικών, μαθητών/τριών, σχολείων, πανεπιστημίων και άλλων ιδρυμάτων και φορέων ανά την Ευρώπη, καθώς και δραστηριότητες τυπικής, άτυπης και μη τυπικής μάθησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η διαμόρφωση και εγκατάσταση της πολύγλωσσης, Ευρωπαϊκής e-me και η προσαρμογή της σε αγγλικά, πορτογαλικά και πολωνικά υλοποιήθηκε από το ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, στο πλαίσιο του  Ευρωπαϊκού Έργου Partnerships for Science Education (PAFSE – https://pafse.eu/) (Ηorizon 2020).

Η προσαρμογή της e-me σε γερμανικά,  βουλγαρικά, λιθουανικά και λετονικά υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου iLearning-eCreativity-eDiversity (https://www.edivea.org/erasmus_ilcd.html) (erasmus+).