Εκδήλωση ολοκλήρωσης της Δράσης «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» και τελετή βράβευσης των Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πρακτικών που διακρίθηκαν στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πρακτικών Αξιοποίησης Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

11 Ιανουαρίου, 2021

Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, στον χώρο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση ολοκλήρωσης της Δράσης «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» καθώς και η τελετή βράβευσης των Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πρακτικών που διακρίθηκαν στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πρακτικών Αξιοποίησης Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» στο πλαίσιο του έργου ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΙ. Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμούς από τον εκπρόσωπο του ΥΠΠΕΘ και συνεργάτη του κ. Υπουργού κ. Γεώργιο Σάμιο και τον Πρόεδρο του ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» Καθ. Χρήστο Κακλαμάνη. Στη συνέχεια, η υπεύθυνη του έργου ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΙ Δρ. Ελίνα Μεγάλου έδωσε μια συνολική εικόνα για τους διαθέσιμους Ανοιχτούς Εκπαιδευτικούς Πόρους και τις διαδικτυακές υπηρεσίες για την οργάνωση, ευρεία διάθεση και παιδαγωγική αξιοποίησή τους στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ακολούθησε παρουσίαση της Δράσης «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» από τον συντονιστή της Δράσης Δρ. Βασίλη Γκάμα, ενώ στη συνέχεια, ο Καθ. Χρόνης Κυνηγός, Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής Δράσης ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, εστίασε σε θέματα σχεδιασμού και περιγραφής της πρόσθετης παιδαγωγικής αξίας από την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών. Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με τις πρέσβειρες της Δράσης ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, Δρ. Αγγελική Γαριού και κα Ευστρατία Λιακοπούλου που παρουσίασαν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στη Δράση.

Το 2ο μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στη βράβευση των εκπαιδευτικών που διακρίθηκαν με τις πρακτικές τους στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πρακτικών (ΑΕΠ) για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση! Οι δημιουργοί των Βέλτιστων ΑΕΠ παρουσίασαν τη δουλειά τους και μετέφεραν στο κοινό την εμπειρία τους από την αξιοποίηση ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου στη διδακτική τους πράξη. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν και παρουσίασαν οι εκπαιδευτικοί:

  • Μέλλιου Κυριακή και Νικολοπούλου Καλλιόπη: 1η θέση στην Ενότητα Νηπιαγωγείο, με την ΑΕΠ «Φιλόξενος»
  • Παπαδοπετράκη Ειρήνη, 3η θέση στην ενότητα «Δημοτικό», με την ΑΕΠ «Οχήματα και μεταφορές του αύριο»
  • Καραφωτιά Μαρία, 2η θέση στην ενότητα «Δημοτικό», με την ΑΕΠ «Ταξιδεύουμε στην Ευρώπη»
  • Μιχαηλίδης Πέτρος, 1η θέση στην ενότητα «Δημοτικό», με την ΑΕΠ «Η ωραία Ελλάς»
  • Φαρίδου Σμαράγδα, 3η θέση στην ενότητα «Γυμνάσιο», με την ΑΕΠ «Αντιλογία, φορώντας καπέλα για την Ειρήνη»
  • Τσάπρα Κωνσταντία, 1η θέση στην ενότητα «Γυμνάσιο», με την ΑΕΠ «Η Βυζαντινή Ιστορία μέσα από ασκήσεις δημιουργικής Γραφής
  • Αλεξίου Λαμπρινή, 3η θέση στην ενότητα «Γενικό Λύκειο», με την ΑΕΠ «Η χρυσή τομή στις τέχνες και στη φύση. Εφαρμογή του μοντέλου της μικτής μάθησης»
  • Αρλαπάνος Γεώργιος, 2η θέση στην ενότητα «Γενικό Λύκειο», με την ΑΕΠ «Από τη μελανίνη στην προσωπικότητα, μια διαθεματική διαδρομή για τη διαφορετικότητα»
  • Τερψιάδης Νικόλαος, 1η θέση στην ενότητα «Γενικό Λύκειο», με την ΑΕΠ «Ισομετρίες από την τέχνη στη γεωμετρία»

Ακολούθησε απονομή των βραβείων στις Βέλτιστες και Καλές Πρακτικές από μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής Γνωστικών Αντικειμένων του Ψηφιακού Σχολείου ΙΙ, τους/τις Πρεσβευτές/Πρέσβειρες της Δράσης ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, τον Συντονιστή της Δράσης ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ και την Υπεύθυνη του Ψηφιακού Σχολείου ΙΙ.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!

Δείτε όλες τις φωτογραφίες της εκδήλωσης εδώ: https://bit.ly/2JvTNer

Δείτε τις παρουσιάσεις της εκδήλωσης εδώ: https://dschool.edu.gr/dschool2-project/promotion/presentations/i-participate/