H e-me αναβαθμίστηκε στην έκδοση 3.1!

H e-me αναβαθμίστηκε στην έκδοση 3.1!

30 Αυγούστου, 2022

Η νέα έκδοση 3.1 της e-me ενσωματώνει σημαντικές βελτιώσεις και επεκτάσεις στη λειτουργικότητά της, αλλά και νέες εφαρμογές!

Συγκεκριμένα, στην εφαρμογή eme assignments:

  • η ανάθεση εργασιών στα μέλη της κυψέλης μπορεί να πραγματοποιηθεί και από τους Βοηθούς της κυψέλης, καθώς ο Υπεύθυνος μιας κυψέλης μπορεί πλέον να εκχωρήσει σε Βοηθό το δικαίωμα να αναθέτει εργασίες. Η επέκταση αυτή διευκολύνει τη διαδικασία διαχείρισης των αναθέσεων και θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις αξιοποίησης της κυψέλης για τη συνεργασία τάξεων ή/και σχολείων (στο πλαίσιο projects) και τη συνδιδασκαλία μαθημάτων από δύο ή περισσότερους εκπαιδευτικούς.

Στην εφαρμογή eme blogs:

  • παρέχεται πλέον η δυνατότητα ενσωμάτωσης στις αναρτήσεις και τις σελίδες των ιστολογίων βίντεο που φιλοξενούνται στην υπηρεσία βίντεο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (https://video.sch.gr).
  • υποστηρίζεται η δυνατότητα ανάρτησης αρχείων του λογισμικού Γλωσσομάθεια (τύπου .psc) στα ιστολόγια, καθώς και στον Τοίχο Κυψέλης, τα Αρχεία, το e-portfolio και τα e-me assignments.
  • ενισχύεται η προστασία απέναντι σε spam περιεχόμενο μέσω ενός εξελιγμένου antispam ελεγκτικού μηχανισμού που εντοπίζει και εκκαθαρίζει τα σχόλια από τα ιστολόγια.

Η νέα έκδοση 3.1 της e-me εμπλουτίζεται επιπλέον με δύο εύχρηστα σχεδιαστικά εργαλεία:

  • τη νέα εφαρμογή e-me draw, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργείτε, να διαμορφώνετε και να διαμοιράζεστε διαγράμματα ποικίλων τύπων (διαγράμματα ροής, οργανογράμματα, διαγράμματα ακολουθίας, γραφήματα και πολλά άλλα). Αξιοποιήστε τις πολλαπλές δυνατότητες της εφαρμογής και την πλούσια βιβλιοθήκη διαγραμμάτων και εικόνων που διαθέτει, για να οργανώσετε και να οπτικοποιήσετε πληροφορίες και διαδικασίες.
  • τη νέα εφαρμογή e-me mindmaps, η οποία σας επιτρέπει να δημιουργείτε, να μορφοποιείτε και να διαμοιράζεστε με απλό τρόπο τους δικούς σας νοητικούς χάρτες, αποτυπώνοντας τις πληροφορίες είτε λεκτικά είτε οπτικά (με εικόνες) ή ως συνδυασμό λέξης-εικόνας με έναν ιεραρχικά δομημένο τρόπο.

Ευελπιστούμε οι βελτιώσεις, οι επεκτάσεις και οι νέες εφαρμογές της έκδοσης 3.1 να ενισχύσουν τις καθημερινές εκπαιδευτικές πρακτικές σας και αναμένουμε τα σχόλια και τις προτάσεις σας για τις επόμενες εκδόσεις της e-me!